Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Αποφράξεις Περιστέρι, Αποφράξεις σε όλη την Αθήνα

Αποφράξεις Περιστέρι 24h με εμπειρία 40 ετών στις Υπηρεσίες απόφραξης αποχέτευσης Περιστερίου από τον όμιλο εταιρειών ΣΤΕΡΓΙΟΣ SERVICES. Εκτός από το Περιστέρι υποστηρίζουμε τους δήμους όλης της Αθήνας με άρτια εξειδικευμένο προσωπικό, πιστοποίηση ISO, και γραπτή εγγύηση αποτελέσματος.



ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Οι αποφράξεις που έχουμε στο ενεργητικό μας και έχουν αφήσει ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα αλλά και έχουν εξοικονομήσει χρόνο στους πελάτες μας.

Αποφράξεις Περιστέρι, Αποφρακτικές εταιρείες με εμπειρία 40 ετών

Για τις αποφράξεις στο Περιστέρι διαθέτουμε την καλύτερη ομάδα για κάθε σας ανάγκη. Όσο δύσκολο και αν φαντάζει το πρόβλημά σας, εμείς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε. Διαθέτουμε την καλύτερη ομάδα με εμπειρία 40 ετών.

Αντίθετα με ό,τι συνέβη με άλλες εταιρείες στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης ο όμιλος ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ διαρκώς επεκτείνεται. Έτσι σήμερα σας παρουσιάζουμε μία σειρά αποφρακτικές εταιρείες με υψηλή ειδίκευση στις υπηρεσίες αποχέτευσης.

Αποφράξεις Περιστέρι, ΝΗΡΕΑΣ 24h δίπλα σας


ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ


Φυσικά, στις αποφράξεις στο Περιστέρι είμαστε δίπλα σας 24h σε όλες τις μέρες του χρόνου χωρίς διακοπές Κυριακών και αργιών.

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, Τιμές ΝΩΕ στο 2105444444


ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ


Στην εταιρεία ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΝΩΕ SERVICES διαθέτουμε υπερσύγχρονα οχήματα με εξοπλισμό και τεχνολογία αιχμής.

Για αυτό και όχι μόνο υπερτερούμε στις αποφράξεις και στις αντλήσεις λυμάτων.

Γιατί Αποφράξεις Περιστέρι με Υδροβολή από τη ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΗ;


Εδώ στον όμιλο ΣΤΕΡΓΙΟΣ SEVICES προσφέρουμε μια σειρά από υπηρεσίες αποχέτευσης εξασφαλίζοντας ότι έχουμε μια λύση για κάθε σας πρόβλημα. Καλύπτουμε μία σειρά υπηρεσίες με τη ναυαρχίδα του ομίλου μας ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΗ, η οποία πρωτοπορεί στις αποφράξεις με υδροβολή.

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ


Καθαρισμός αποχετεύσεων με υδροβολή στο Περιστέρι


Με την υδροβολή στο Περιστέρι αλλά και σε όλο το λεκανοπέδιο επιτυγχάνεται ταχύτατη αντιμετώπιση κάθε φραξίματος. Το ξεβούλωμα θα είναι γεγονός σε ελάχιστο χρόνο χωρίς να προκληθούν φθορές στο αποχετευτικό σας δίκτυο.

Πού πραγματοποιούνται οι αποφράξεις στο Περιστέρι και γενικότερα;


Από τα συνεργεία μας πραγματοποιούνται καθημερινά αποφράξεις στο Περιστέρι και σε όλη την Αθήνα.

Πώς γίνεται κάθε απόφραξη στο Περιστέρι από μας;


Κάθε απόφραξη στο Περιστέρι γίνεται έτσι, ώστε να εξοικονομήσετε χρήματα και χρόνο, αφού το πλησιέστερο συνεργείο θα είναι δίπλα σας σε χρόνο dt.

Δείτε περισσότερα για αποφράξεις στο Περιστέρι.

Λίγα λόγια για την περιοχή του Περιστερίου

Tο Περιστέρι είναι πόλη και αποτελεί τον κεντρικό και πολυπληθέστερο δήμο του Δυτικού Τομέα στο Αθηναϊκό Πεδίο της Αττικής και ένας από τους πολυπληθέστερους στην ελληνική επικράτεια. Το Περιστέρι συνορεύει με τους Δήμους Ιλίου (βόρεια), Αθηναίων (ανατολικά), Αιγάλεω (νότια), Χαϊδαρίου (δυτικά) και Πετρούπολης (βορειοδυτικά).

Οι ονομασίες των περισσοτέρων εκ των οικισμών που δημιουργούνται προπολεμικά στο Περιστέρι προέρχονται από το είδος των κατοικιών, την καταγωγή ή την προέλευση των κατοίκων. Αρχικά, τα Άνω και Κάτω Γερμανικά, με φθηνές προκατασκευασμένες χαρακτηριστικές οικίες που ιδρύονται μετά την άφιξη προσφύγων οφείλουν την ονομασία τους στο γεγονός ότι η χρηματοδότησή τους γίνεται από τις αποζημιώσεις του Γερμανικού Κράτους για τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Γερμανικά συναντούμε και σε άλλες περιοχές της Αττικής, όπως στην Κοκκινιά.
Τα Κτιστά απαρτίζονται από λιθόκτιστα σπίτια στις συνοικίες Άνω και Κάτω Δημοτικά, καθώς και στην Χρυσαλλίδα. Οι συνοικισμοί Αρμενίων και Ποντίων που παίρνουν το όνομά τους από τη χώρα προέλευσης των κατοίκων τους ήταν στεγασμένοι σε ξύλινα παραπήγματα του Υπουργείου Προνοίας.


ΠΗΓΗ: https://el.wikipedia.org/wiki/Περιστέρι_Αττικής

Η πόλη των 10,050 τετραγωνικών χιλιομέτρων εκτείνεται 4,5 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του κέντρου της πρωτεύουσας, μέχρι τους πρόποδες του ορεινού όγκου του Ποικίλου, που αποτελεί προέκταση του Όρους Αιγάλεω. Συνορεύει με τους Δήμους Ιλίου (βόρεια), Αθηναίων (ανατολικά), Αιγάλεω (νότια), Χαϊδαρίου (δυτικά) και Πετρούπολης (βορειοδυτικά).

Κατοικήθηκε από το 1922, μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή καθώς στην περιοχή εγκαταστάθηκαν οικογένειες Μικρασιατών προσφύγων. Σήμερα αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους πληθυσμιακά Δήμους της Αθήνας πυκνή δόμηση, πληθυσμό 139.981 μόνιμων κατοίκων και πυκνότητα πληθυσμού 13.928 κατοίκους/τ.χλμ. (2011).

Δήμαρχος της πόλης είναι από το 2002 ο Ανδρέας Παχατουρίδης, ο οποίος επανεξελέγη στις Δημoτικές Εκλογές του 2006, του 2010, του 2014 και του 2019.

Ετυμολογία

Οι ονομασίες των περισσοτέρων οικισμών που δημιουργήθηκαν προπολεμικά στο Περιστέρι προέρχονται από το είδος των κατοικιών ή την καταγωγή των κατοίκων. Αρχικά, τα Άνω και Κάτω Γερμανικά, με φθηνές προκατασκευασμένες χαρακτηριστικές οικίες που ιδρύονται μετά την άφιξη προσφύγων οφείλουν την ονομασία τους στο γεγονός ότι η χρηματοδότησή τους γίνεται από τις αποζημιώσεις του Γερμανικού Κράτους για τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Γερμανικά συναντούμε και σε άλλες περιοχές της Αττικής, όπως στην Κοκκινιά.

Το Παλαιό Περιστέρι που είναι συνοικισμός που πιθανότατα προϋπήρχε μεταξύ των Άνω και Κάτω Γερμανικών τοποθετείται στις Παλιές Παράγκες, παραπήγματα που προϋπήρχαν των Γερμανικών. Τα Άνω και Κάτω Δημοτικά κατοικήθηκαν από πρόσφυγες που κατοικούσαν στο Δημοτικό Θέατρο των Αθηνών. Άλλες συνοικίες είναι το Περιστέρι Α, ο συνοικισμός των Αναπήρων, ο Ταξιάρχης, τα Ηπειρωτικά, η Ευαγγελίστρια, ο Άγιος Ιωάννης Θεολόγος κ.ά.

Για την ονομασία της πόλης δεν υπάρχει επίσημη εκδοχή. Η εβδομαδιαία εφημερίδα Το Περιστέρι υποστηρίζει ότι όταν η Αττική Γη χωρίστηκε σε δέκα φυλές, ο "Περιούσιος Δήμος Χολαργός", από όπου καταγόταν ο Περικλής, τοποθετείται στο σημερινό Περιστέρι ή γύρω από την περιοχή της "Κολοκυνθούς" (Αθήνα), περιοχή με ιδιαίτερη βλάστηση γύρω από το αρχαίο ποτάμι Κηφισού. Στην Τουρκοκρατία ο τόπος ανήκε στον "Περιστέρ-Αγά", το όνομα του οποίου δε γνωρίζουμε αν είναι πραγματικό ή δάνειο από τα αγριοπερίστερα που συνάγονταν στην περιοχή. Άλλωστε στη γη αυτή έβοσκαν πολλά κοπάδια, τα οποία πήρε ο Αγάς μετά την απελευθέρωση. Έκτοτε η έκταση της περιοχής δόθηκε στον αγωνιστή Σούτσο και το 1866 πωλήθηκε στο Γάλλο Φορντιέρ και ακολούθως στον πατέρα του Μάνθου Μάσχα. Εκτός από τον αγωνιστή Σούτσο, σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα έντονη δράση εμφάνισε και ο αγωνιστής Ζαχαρίτσας που κατείχε κτήματα που εκτείνονταν από την περιοχή του Αγίου Βασιλείου έως την Ανθούπολη. Κάτοχος κτημάτων ήταν και ο Λιούμης, διανοούμενος έφορος των Αθηνών, διάσπαρτα στο Περιστέρι και το Αιγάλεω και τα οποία κάποια στιγμή βγήκαν σε πλειστηριασμό και αγοράστηκαν από τον πατέρα του Μάσχα.

Στην περιοχή των Εκατοδένδρων, όνομα τοποθεσίας που υπάρχει έως σήμερα, δέσποζε το αρχοντικό Μάσχα, από το οποίο πήρε το όνομά της η γειτονιά γύρω από το κτίσμα, μια εκκλησία και η αντίστοιχη εκλογική ενορία. Φαίνεται συνεπώς ότι τα πρώτα σπίτια της περιοχής κατασκευάστηκαν από τους αγρότες της περιοχής και τους βοσκούς.

Ιστορική εξέλιξη

19ος αιώνας

Στα τέλη του 19ου αιώνα, μετά τη σταδιακή άνθιση του νεοελληνικού έθνους και την εδραίωση μιας σχετικής σταθερότητας στο πολιτειακό σύστημα της χώρας, αρχίζει να αναπτύσσεται η Επαρχία των Αθηνών του Νομού Αττικοβοιωτίας. Στα περίχωρα της Αθήνας εντοπίζεται και ένας μικρός οικισμός, το Περιστέρι, μεταξύ των 52 λοιπών οικισμών που την περιβάλλουν. Το 1835 η Αθήνα ανακηρύσσεται Δήμος της Ελλάδος επί βασιλείας του Γεωργίου του Α΄. Οι κάτοικοι του μικρού οικισμού ασχολούνται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία, ενώ χρησιμοποιούν τα σκουπίδια των Αθηνών ως λίπασμα για τα χωράφια τους και άλλοι επιλέγουν να χρησιμοποιούν κάρα για τη μεταφορά των σκουπιδιών. Πρόκειται για φιλήσυχους πολίτες που διάγουν μια ήρεμη ζωή στο λόφο των αξιωματικών.

Μικρασιατική Καταστροφή

Το 1922 η Ελλάδα συνταράσσεται από τον ξεριζωμό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας μετά το βίαιο διωγμό τους από τους Τούρκους κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Η Αθήνα και τα περίχωρά της καθίστανται τόπος φιλοξενίας των προσφύγων για τη διαμονή και περίθαλψή τους, ενώ η χώρα βρίσκεται σε αναβρασμό. Στήνονται οι πρώτοι πρόχειροι καταυλισμοί, ενώ πολλοί Αθηναίοι αρνούνται να τους δεχθούν στις γειτονιές τους. Ορισμένα παραπήγματα στήνονται και στον οικισμό του Περιστερίου, οπότε και παρατηρείται πληθυσμιακή έκρηξη στην περιοχή. Το 1923, το Τμήμα Στατιστικής του Υπουργείου Υγείας, Πρόνοιας και Αντιλήψεως πραγματοποιεί απογραφή μεταξύ άλλων και στην Επαρχία της Αττικής, προκειμένοι να συγκεντρώσει στοιχεία για τον αριθμό των προσφύγων. Ο μεγαλύτερος όγκος των εκδιωχθέντων προσφύγων κατοικεί προσωρινά σε εκκλησίες, σχολεία, αποθήκες, ξύλινα παραπήγματα. Τότε δημιουργείται η Επιτροπή Αποκατάστασης των Προσφύγων (ΕΑΠ) με σκοπό τη διαχείριση δανείου που εγκρίνεται το 1923 από το εξωτερικό για τη δημιουργία παραγωγικών έργων και βιομηχανιών για την απασχόληση των προσφύγων.

Οι 12 κύριοι και 34 δευτερεύοντες προσφυγικοί οικισμοί που διαμορφώνονται από την ΕΑΠ και το Υπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας στην περίοδο του μεσοπολέμου, αποδεικνύουν το γεωγραφικό διαχωρισμό των προσφύγων. Ο αποκλεισμός τους από συγκεκριμένες ζώνες είναι προμελετημένος από την ΕΑΠ, το κράτος και τους εμπνευστές των κηπουπόλεων. Ο χώρος της αστικής τάξης επεκτείνεται προς τα βορειοανατολικά του κέντρου της Αθήνας, δημιουργώντας κηπουπόλεις όπως η Φιλοθέη, το Ψυχικό και η Εκάλη.

Από την άλλη, το Περιστέρι, μαζί με τους συνοικισμούς του Βύρωνα, της Καισαριανής, της Νέας Ιωνίας, της Κοκκινιάς, Κορυδαλλού, Αιγάλεω, Χαϊδαρίου, Νέας Χαλκηδόνας αποτελούν τους κύριους προσφυγικούς συνοικισμούς των Αθηνών και Πειραιώς, που απέχουν 1-4 χιλιόμετρα από την οικοδομημένη πόλη. Οι οικισμοί δεν εντάσσονται σε σχέδιο οικοδομικής αποπεράτωσης των συνοικισμών από την ΕΑΠ και το κράτος.

Οι φορείς όμως του σχεδίου δεν κατορθώνουν να τηρήσουν την τάξη στην επερχόμενη πολεοδόμηση που στιγματίζει τις περιοχές αυτές και τη γενικότερη μεταπολεμική οικοδομική φιλοσοφία των Αθηνών.

Οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στις παραγκουπόλεις είναι αρκετά δύσκολες, αφού πέραν των υποτυπωδών συνθηκών υγιεινής, έρχονται συχνά αντιμέτωποι με πλημμύρες, πυρκαγιές, σκουπίδια, ανύπαρκτη συγκοινωνιακή κάλυψη, δυσοσμία, έλλειψη υδροδότησης κ.α. Παρά ταύτα, προσπαθούν με κόπο ψυχής να ανασυγκροτηθούν με τις μνήμες του παρελθόντος πολιτιστικού τους βίου, τη θρησκευτική έκφραση, την ανάπτυξη κοινωνικών δεσμών και τη δημιουργία συλλόγων για συναναστροφή. Οι πρόσφυγες τοποθετούν στο εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου την εικόνα του Αγιαντώνη που φέρνουν μαζί τους ως μοναδική αποσκευή από τον τόπο τους.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου